OBJAVLJENA POSLEDNJA GLASOVNA PORUKA ANE KNEŽEVIĆ: Evo šta je rekla pre nego što joj se izgubio svaki trag (VIDEO)
Ana Knežević, Foto: Društvene mreže

GLASOVNA PORUKA

OBJAVLJENA POSLEDNJA GLASOVNA PORUKA ANE KNEŽEVIĆ: Evo šta je rekla pre nego što joj se izgubio svaki trag (VIDEO)

Buran razvod supružnika Knežević usledio je nakon 12 godina braka i upravo je to bio razlog da se Ana odseli u Madrid

Objavljeno:

Policija i dalje istražuje šta se dogodilo sa Anom Knežević (40), Amerikankom kolumbijskog porekla, zbog čijeg je nestanka uhapšen njen suprug, Beograđanin David Knežević (36).

Utvrđeno je da je kobnog dana bio u zgradi u kojoj je Ana Knežević od nedavno stanovala u Madridu. Jedna od poslednjih glasovnih poruka koje je Ana poslala svojim prijateljima bila je pokazatelj kakvim je životom živela u danima pre nestanka u Španiji, gde je otputovala kako bi se odmorila od burnog razvoda sa Kneževićem.

- Hej, dobro jutro. Probudila sam se, bila sam u teretani, sredila stan i kupiću sredstva za čišćenje. Sredila sam kosu i nokte, kako si ti? Nedostaješ i ti meni, ćao - kaže Ana Knežević u glasovnoj poruci koju je ranije emitovao News Nation.

"Ne zvučiš bezbedno"

Pored ove, na brojeve prijatelja Ane Knežević stigli su i druge poruke, koje su njenim bližnjima zvučale neuobičajeno. U tim porukama Ana ih, na lošem španskom jeziku, obaveštava da je u Madridu na ulici upoznala jednog muškarca koji ima vikendicu u okolini Madrida. Obaveštava ih i da će narednih nekoliko da provesti sa njim i da verovatno neće imati domet. Međutim, imajući u vidu sve napisano, ali i sam stil kojim je napisana poruka, Anine prijateljice su uvidele da nešto nije u redu.

- Pokušala sam da odgovorim i da joj kažem da sam zabrinuta, nešto poput: Ne zvučiš bezbedno. Moje poruke joj nisu stizale. Nije otišla sama, odvedena je negde protiv svoje volje, a ko je odveo, ne znam - kazala je ranije zabrinuta prijateljica koja je njen nestanak objavila i na platformi GoFundMe.

Policija i agenti su utvrdili da je u danu kada su sporne poruke stigle Aninim prijateljima, njen bivši suprug David Knežević kontaktirao sa Kolumbijkom koju je u oktobru upoznao preko jedne aplikacije za upoznavanje. Od nje je tražio prevod pravdajući da mu je potrebno za jednog prijatelja iz Srbije koji piše scenario.

David Knežević, podsećanja radi, uhapšen je prošlog vikenda na aerodromu u Majamiju, nakon što su policija i FBI prikupili veći broj dokaza koji ga povezuju sa mestom i vremenom Aninog nestanka. Osumnjičen je da je umešan u njen nestanak, a pored poruka koje je slao Kolumbijki, utvrđeno je da je automobilom koji je iznajmio u Beogradu bio u Španiji, da je na njemu zatamnio staklo i stavio tablice koje su prethodno ukradene u Španiji.

Milioni u igri

Pored toga, saznalo se i da je Knežević jednu zaposlenu iz svoje firme primorao da pozove osiguravajuće društvo i otkaže tri polise osiguranja koje su bile vezane za njihov biznis. Kneževića je prepoznao i jedan prodavac iz Madrida, koji je policiji dostavio video-snimak sa sigurnosnih kamera na kom se vidi kako muškarac koji izgleda kao Knežević kupuje sprej i lepljivu traku.

Još u danima kada su prijatelji Ane Knežević prijavili njen nestanak, utvrđeno je da je nepoznata osoba, sa kacigom na glavi, došla u zgradu, poprskala sigurnosnu kameru, oblepio ulaz u zgradu i sat vremena kasnije izašao sa koferom u ruci.

Na teret mu se stavlja da je povezan sa otmicom, a očekuje se da uskoro bude izveden na saslušanje.

Buran razvod supružnika Knežević usledio je nakon 12 godina braka i upravo je to bio razlog da se Ana odseli u Madrid. Članovi njene porodice i prijatelji su ispričali da su se David i Ana sporili zbog pozamašne imovine, koja je procenjena na 15 miliona dolara. Oni su vlasnici tri kuće na Floridi, od kojih jedna vredi više od 900.000 dolara, kao i firmu koja se bavi odražavanjem računarskih mreža.

Ana je, da podsetimo, nestala početkom februara kada je muškarac, slične građe kao i David Knežević, viđen kako ulazi u zgradu u kojoj je stan Ane Knežević. Tada je kamera za video-nadzor zabeležila muškarca koji je sprejom prefarbao sočivo sigurnosne kamere, ali je kamera ipak uspela da zabeleži da je isti taj muškarac lepio selotejp na bravu u ulazu u zgradu kako bi, pretpostavlja se, sprečio bilo koga da uđe. Posle nekog vremena, ista osoba bila je snimljena kako izlazi iz lifta zgrade i to sa koferom!

Bonus video:

01:55

PRIJATELJI DOBILI GLASOVNE PORUKE OD KIDNAPOVANE ANE KNEŽEVIĆ? Sagovornici bez dileme: Oteta je u drugoj državi, to je problem!

(Espreso / Nova/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.